Elektrisch ontharen

Elektrisch ontharen is de meest bekende en meest gebruikte methode voor definitief ontharen. Bij elektrisch ontharen wordt met een heel dun naaldje langs de haar gegleden. Er wordt dan een elektrisch stroompje afgegeven welke zorgt dat het haarzakje verwijderd wordt. Een andere benaming voor elektrisch ontharen is elektrisch epileren.
Met elektrische ontharen worden storende haren in het gezicht of op het lichaam definitief verwijderd. Er bestaan verschillende methodes van elektrische epilatie: diathermie en de blendmethode. De specialisten van Salons De Bock kunnen bepalen welke methode voor jouw type overbeharing het meest geschikt is.

Elektrische ontharen is vrijwel pijnloos. De stroomsterkte kan worden aangepast, zodat het voor iedere cliënt goed te ondergaan is. De behandelperiode varieert per persoon van enkele maanden tot soms enkele jaren. Dit is afhankelijk van de hoeveelheid haren en de grootte van het te behandelen gebied en de oorzaak van de haargroei.

Er zijn 3 verschillende manieren van elektrisch ontharen:

 1. Elektrolyse
  Eerste en oudste methode. Gelijkstroom zorgt voor een natronlaagje in het haarzakje. Het natronlaagje vernietigd de groeicellen.
 2. Thermolyse
  Tweede methode. Hoogfrequentie wisselstroom zorgt voor warmte. De warmte vernietigd de groeicellen.
 3. Blend
  Deze methode combineert beide voorgaande methoden. De warmte versnelt de vorming van het natronlaagje. Deze methode is minder pijnlijk en kost minder tijd.

De volgende voor- en nadelen hebben betrekking op alle vormen van elektrisch ontharen.

Resultaat

Haarzakjes die tijdens de behandeling vernietigd zijn zullen nooit meer terugkomen. Dat komt doordat de eiwitstructuur van de haarfollikel op microscopisch niveau onherstelbaar beschadigd is.
Uitzonderingen zijn de slapende haarfollikels. Slapende haarfollikels kunnen in een later stadium van het leven actief worden. Dit kan ontstaan door een hormoonverandering of bepaald medicijngebruik. Deze slapende haarfollikels zullen dan nieuwe haren vormen. Dit effect kan echter in geen geval de definitieve ontharing teniet doen.

Advies

Gedurende de behandelperiode zult u met een aantal zaken rekening moeten houden. Het scheren, harsen of epileren van beharing op het behandelde gebied wordt bijvoorbeeld afgeraden. Dit geldt ook voor het gebruik van ontharingscrème.

 

Elektrisch ontharen per kwartier € 30,-

Voordelen

Wel is deze methode zeer geschikt voor nauwkeurige ontharing voor de kleinere gebieden.
Elektrisch ontharen is misschien wel de meest doorproefde methode om definitief te ontharen. Daarom wordt deze methode vaak gebruikt als nabehandeling voor andere methodes omdat daar het resultaat nog niet helemaal optimaal is. Een groot voordeel van elektrisch ontharen, is dat deze methode wel geschikt is voor het definitief verwijderen van licht getinte beharing. Andere methodes hebben namelijk meer moeite met het definitief ontharen van licht getinte beharing.

 • Meest effectief bij lichte haren.
 • Geschikt voor kleine en nauwkeurige oppervlakken
 • Meest doorproefde methode

Nadelen

Bij elektrisch ontharen worden de haren één voor één behandeld. Daarom is elektrisch ontharen een tijdrovende bezigheid. Elektrisch ontharen is dan ook niet ideaal voor grotere oppervlakken.
Voor mensen die extra gevoelig zijn, kan gebruik worden gemaakt van EMLA-crème. Bovendien kan de omringende huid na de behandeling geïrriteerd zijn. Daarom wordt er aangeraden om na de behandeling je huid niet bloot te stellen aan zonlicht.

 • Meest langdurige behandeling
 • Niet geschikt voor grote oppervlakken
 • Haartjes moeten een minimale lengte hebben om te kunnen behandelen