ELOS Bakkebaarden - vanaf € 15,00
ELOS rondom de tepel € 40,00
ELOS onderbenen - vanaf € 70,00
ELOS nek € 40,00
ELOS heren schouders - vanaf € 55,00
ELOS heren rug - vanaf € 85,00
ELOS bovenlip - vanaf € 20,00
ELOS kin - vanaf € 20,00
ELOS onderarmen € 60,00

 

 

Elos ontharen met lichttherapie

ELOS-lichttherapie, ook wel ElOS ontharen genoemd, is een methodiek waarbij met lichtenergie van een flitslamp of laser gecombineerd met radiofrequentie straling de haren definitief worden verwijderd. Deze methode van permanente ontharing heeft als voordeel dat er in één keer een groot gebied behandeld kan worden, net als bij laserontharing en IPL ontharing.

De ELOS-ontharen lichttherapie methodiek voor definitief ontharen is het meest geschikt voor donker haar. Maar ook blond, grijs en rood haar worden behandeld met ELOS, maar dan moet er wel genoeg pigment in de haren zitten. Daardoor biedt de ELOS-lichttherapie methodiek meer mogelijkheden en een beter resultaat dan de laserontharing en de IPL ontharing.

Voordelen van definitief ontharen met ELOS

ELOS is in principe geschikt voor alle huid- en haartypes. Licht wordt aangetrokken door pigment, vandaar dat bij andere behandelingen (zoals IPL, PPL, VPL, etc) de huid licht en het haar donker moet zijn. Is dit contrast niet groot genoeg, dan is het de huid die de energie gaat aantrekken met verbranding als resultaat. Bij ELOS wordt dit probleem vermeden, zodat ook mensen met een donkere huid en blond, grijs of ros haar met ELOS behandeld kunnen worden.

De behandeling is minder pijnlijk. Bi-polaire radiofrequentie geeft een bijkomende hitte ontwikkeling onder de huid, terwijl de bovenkant van de huid met rust wordt gelaten. Rond de haarfollikel kan een hogere temperatuur worden bereikt zonder de huid te belasten. Daardoor is de ELOS-ontharen behandeling niet alleen minder pijnlijk dan bijvoorbeeld IPL, PPL, VPL en andere soortgelijke behandelingen, er is ook zo goed als geen risico meer op verbranding van de huid en dus ook roodheid en irritatie.

Er is meer garantie op definitief resultaat. ELOS ontharen is efficiënt in 90% van de gevallen. Doordat de haarzakjes met licht worden voorverwarmd, ondervinden de werkzame stroomimpulsen veel minder weerstand. Bovendien kan de arts of therapeut op het ELOS apparaat de temperatuur aflezen, zodat hij zeker weet dat deze hoog genoeg is om het haarzakje te vernietigen.

Er zijn meestal minder behandelingen nodig. Omdat ELOS ontharen efficiënter is en meer garantie biedt dat het haarzakje werd vernietigd, zijn er ook minder behandelingen nodig.

Risico's

Zoals eerder vermeld is de ELOS-lichttherapie methodiek een zeer specialistische behandelmethode. Wanneer deze wordt uitgevoerd door een onervaren persoon bestaat er kans op schade aan de huid. Er bestaat een kans op verbranding, littekens, brandblaren en tijdelijke verkleuring van de huid. Helemaal uitsluiten kunnen we het nooit. Maar het komt bij ons zelden tot nooit voor. We testen namelijk altijd vooraf uw huid, zodat wij exact weten wat uw huid kan hebben en wat niet. Dit tezamen met onze ervaring en kennis geeft u de garantie van het beste resultaat.

Vraag minimaal aan uw huidtherapeut of deze is ingeschreven bij de ANBOS en welke opleiding hij of zij heeft gehad.

Deskundigheid

Aangezien er grote vakkundigheid nodig is kan niet iedere schoonheidsspecialiste de ELOS-lichttherapie methodiek uitvoeren. Bij een verkeerd gebruik van deze technologie kunnen er brandwonden en schade aan de huid worden veroorzaakt. Bij Salons De Bock bent u verzekerd van een veilige behandeling. Wij zijn volledig gecertificeerd en opgeleid en hebben al meer dan 10 jaar ervaring. Salons De Bock was één van de eerste salons in de Benelux die ELOS zijn gaan gebruiken.

Een van de redenen dat de ELOS-lichttherapie methodiek zo goed werkt voor permanent ontharen is doordat er een dubbele verhitting plaatsvindt. Namelijk de eerder genoemde het licht en radiofrequentie. Zelfs al zit er maar een beetje melanine of pigment in de haarwortel, dan zal deze methode van ontharen zeer waarschijnlijk goed aanslaan.

De vraag die iedere nieuwe klant stelt is: hoeveelheid behandelingen heb ik nodig?
Het exacte aantal behandelingen kunnen we helaas niet vooraf vaststellen. Er zijn klanten die al na één enkele behandelingen vermindering van de haargroei hebben. Er zijn mensen die na drie behandelingen resultaat zien. Dit is geheel afhankelijk van de oorzaak en aanleg van de betreffende haargroei.

Wij kunnen de haren alleen behandelen wanneer de haren zich in de groeifase bevinden. Wij houden daarbij een tussenpozen van 6 tot 12 weken. De reden dat de haren alleen tijdens de groeifase behandeld kunnen worden is omdat de haar dan nog vastzit aan het haarzakje.

Een andere vraag die wij heel veel krijgen is: weet u zeker dat alle haren weggaan?
Het resultaat is afhankelijk van uw haren, huid en oorzaak van de haargroei. Bij donker haar en een lichte huidskleur wordt normaal gesproken het beste resultaat behaald. Bij de permanente ontharingsmethoden kunt u er van uitgaan dat er een reductie van de hoeveelheid haar wordt gerealiseerd van zo'n 80 procent. Donshaar blijft altijd een beetje achter. En het is mogelijk dat na verloop van tijd er opnieuw donker haar gaat groeien, waardoor deze ongewenste haren opnieuw moeten worden behandeld. De ervaring leert dat er in dat geval slechts 1 of 2 nabehandelingen nodig zijn om deze nieuwe haartjes te verwijderen.

ELOS Definitief Ontharen Lichttherapie
Elos ontharen
Elos ontharen
Elos haar verwijderen folder