Vergoeding Ontharen van de verzekering

Wanneer je ongewenste haargroei hebt is het mogelijk een vergoeding te krijgen van je verzekering voor de behandeling hiervan. Er zijn verschillende methodes die gebruikt kunnen worden voor het ontharen. Zowel Laserontharing als IPL kunnen vergoed worden door de verzekering. Ontharing wordt niet vergoed door de basisverzekering. Een aantal zorgverzekeraars vergoedt deze vorm van epilatie wel vanuit een aanvullende zorgverzekering. Vaak eenmalig en alleen bij overmatige haargroei in het gelaat bij vrouwen.

Op zoek naar een zorgverzekering die ontharing vergoedt? Hiernaast hebben we een aantal links vermeld van verzekeraars, zodat je zelf kunt zien welke vergoeding je krijgt. Je kunt de vergoeding voor ontharing per zorgverzekeraar bekijken. Bij independer kan je een overzicht krijgen van veel verzekeraars. Zo zie je direct welke zorgverzekeraar de beste vergoeding voor ontharing heeft.

Vektis logoLet op: de genoemde vergoeding geldt alleen wanneer je naar een gecontracteerde zorginstelling gaat. Dus een ziekenhuis of kliniek waar jouw zorgverzekeraar afspraken mee heeft gemaakt. Als je naar een niet-gecontracteerde zorginstelling gaat kan de dekking lager zijn.

Huidtherapeuten en schoonheidsspecialisten die aan onze voorwaarden voldoen. Zo moeten schoonheidsspecialisten een gespecialiseerd vakdiploma hebben. En geregistreerd zijn bij de beroepsvereniging ANBOS. Huidtherapeuten moeten kwaliteitsgeregistreerd zijn in het Kwaliteitsregister voor Paramedici. Deze registratie krijgen en houden zij niet zomaar. Zo moeten ze voldoen aan de opleidingseisen van de Wet BIG (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg). En genoeg actuele kennis en ervaring hebben.

Zorgverzekeraars

vgzmenzisczindependerlogo_standaard