Huidverjonging

Een strakke en egale huid zonder rimpels is vanzelfsprekend als je jong bent, maar tijdens het ouder worden verschijnen er steeds meer rimpels en oneffenheden. Huidverjonging heeft betrekking op het minder zichtbaar maken van de verschillende tekenen van huidveroudering. Er zijn verschillende methoden die ingezet kunnen worden voor huidverjonging, zoals Skin Tightning, Micordermabrasie en BioSkinJetting.

De ouder wordende huid

De huid verzorgt en vernieuwt zichzelf continu, maar vanaf ongeveer je twintigste levensjaar verloopt dat proces trager. In het begin van het verouderingsproces merk je nog niet veel, maar dit proces zal steeds sneller gaan verlopen naarmate je ouder wordt. Je huid gaat droog aanvoelen omdat het meer vocht en talg verliest dan het aanmaakt. Hoe droger de huid wordt, hoe meer rimpels er ontstaan en daardoor neemt de elasticiteit van de huid af. Het verouderingsproces verloopt bij iedereen anders en dat verklaart waarom sommige mensen eerder rimpels krijgen dan anderen. Alcohol, roken, stress en zonnen versnellen het ouder worden van de huid, omdat deze factoren de celvernieuwing vertragen en vocht onttrekken uit je huid.

Huidverjonging met ELOSPreventie huidveroudering

De ouder wordende huid kan worden behandeld zodat de aspecten van huidveroudering worden verbeterd. Na de behandeling is de huidkwaliteit verbeterd. Echter gaat na de behandeling het huidverouderingsproces door, met als gevolg dat huidveroudering op den duur wederom optreedt. Om dit proces te vertragen is preventie van huidveroudering van belang. Factoren die het huidverouderingsproces versnellen zoals roken en onbeschermde blootstelling aan de zon dienen verminderd te worden. Verder is het reinigen en verzorgen van de huid van belang om deze in optimale conditie te houden.
Is huidverjonging iets voor mij?

Huidverjonging heeft betrekking op verschillende huidproblemen zoals rimpels, huidverslapping, verminderde huidstructuur, littekens, pigment en couperose. Maar meestal wordt het gezicht (vooral rond de mond en ogen), de hals, het decolleté gebied en de handen behandeld. Het doel van huidverjonging is het minder zichtbaar maken van de verschillende tekenen van huidveroudering op een natuurlijke manier. De huidkwaliteit kan worden verbeterd waardoor de huid er weer gezond uitziet en goed aanvoelt. Iedere huid is anders en welke methode bij jou past, is afhankelijk van het resultaat dat je wilt bereiken en de aard van de huidveroudering. Overleg daarom met een arts of de huidtherapeut van Salons De Bock over de mogelijkheden die er zijn.

Het is belangrijk dat een specialist met een deskundige opleiding hierbij betrokken wordt. Niet iedere schoonheidsspecialiste heeft de kennis hiervoor. Salons De Bock heeft uitsluitend hoogopgeleide medewerkers en is aangesloten bij de ANBOS.